Фонд Аларик Хибриден Депозит с доходност от над 5% от началото на 2024 год.

Доходността на договорен фонд Аларик Хибриден Депозит надмина 5% от началото на 2024 година, с което фондът затвърждава позицията си на надежден избор като нискорискова инвестиция . Договорният фонд е консервативен финансов инструмент, който инвестира основно в депозити с различна срочност (до 12 месеца), инструменти с фиксирана доходност, дългови ценни книжа, както и в различни кредитни институции. Тази стратегия допринася за неговия устойчив растеж.

Към края на третото тримесечие на 2024 година активите на фонда са разпределени по следния начин: 24.92% в държавни ценни книжа от Европейския съюз и 72.33% в държавни ценни книжа извън ЕС, като останалите 2.75% са вложени в други активи. Тези инвестиции му позволиxа да реализира доходност от 11.84% за последните 12 месеца и 5.23% от началото на годината.

„2024 година изглежда, че ще остане в историята като преломна. Инфлацията в евро зоната падна под 2% на годишна база, а Европейската централна банка (ЕЦБ) премина към политика на намаляване на краткосрочните лихви. Портфолио мениджърите на ДФ Аларик Хибриден Депозит коректно очакваха тези промени и представянето на фонда за 2024 е доказателство за това. В момента активите му са позиционирани изцяло в държавни ценни книжа на страни от ЕС или асоциирани с него. Всички емитенти в портфолиото на фонда са ликвидни, с кредитен рейтинг и листнати на борса. Очакваме също толкова успешна 2025 година за фонда“,

коментира Николай Стойков, изпълнителен директор на Аларик Кепитал АД – дружеството, което управлява активите на взаимния фонд.

Данъчни предимства

Инвеститорите в ДФ Аларик Хибриден Депозит могат да се възползват и от данъчни предимства, свързани с инвестирането в взаимни фондове. В България печалбите от фондовете не подлежат на данъчно облагане, което означава, че инвеститорите могат да запазят повече от доходността си.

Предимства на инвестицията:

– Висока степен на сигурност
– Възможност за изтегляне на вложените средства или внасяне на допълнителни средства по всяко време
– Подходящ за инвестиции както от физически, така и от юридически лица

С тези положителни резултати Аларик Хибриден Депозит продължава да бъде атрактивен избор за инвеститорите, търсещи стабилност и доходност в динамичната икономическа среда.

Последни новини

Фонд Аларик Хибриден Депозит с доходност от над 5% от началото на 2024 год.

Диана Митева се присъединява към екипа на „Аларик  Секюритис“ като стратегически съветник

Инвестицията в държавни ценни книжа вече е възможна за крайни потребители

Архив

Търсене