Диана Митева се присъединява към екипа на „Аларик  Секюритис“ като стратегически съветник

Аларик Секюритис има удоволствието да обяви, че един от най-уважаваните финансисти в страната, г-жа Диана Митева, се присъединява към компанията като независим стратегически съветник.

Г-жа Митева ще има ключовата роля да подпомага стратегическото и географско развитие  на Аларик, разширяването на спектъра на клиентско покритие в сегмент  индивидуални и корпоративни клиенти, както и надграждането на продуктовото портфолио на компанията.

Диана Митева има над 30 години опит на високи мениджърски позиции в банковия сектор. През периода от октомври 2003 г. до януари 2023 г., г-жа Митева заема ролята на член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Банка ДСК, успешно ръководейки и формирайки стратегията на институцията. Под нейно ръководство са извършени множество мащабни проекти, свързани с частното банкиране и банкирането на дребно. От април 2021г. до април 2023 г. е председател на Асоциацията на банките в България.

Една от каузите, които активно подпомага е Сдружение „Дамски Форум“. Г-жа Диана Митева е една от от дамите-основателни на сдружението, а от юли 2023 г. е избрана и за Председател на управителния съвет. Тя е едно от основните лица на организацията, които стоят зад реализираните значими инициативи, подпомагащи развитието на позицията на жените в обществото и бизнеса.

Носител е на престижната унгарска награда „Андраш Фай“. Два пъти е удостоявана с отличието „Банкер на годината“ – през 2009 г. и 2017 г.. Лауреат на авторитетната награда за банково управление „Атанас Буров“. Кавалер на Националния орден за заслуги на Франция.

„За нас като компания, е чест и гордост да имаме възможността да черпим знания от г-жа Митева, и споделяйки нейната богата експертиза и опит във финансовия сектор, да насочваме Аларик в правилната посока“, сподели Антон Панайотов, основател и изпълнителен директор на Аларик Секюритис.

Последни новини

Фонд Аларик Хибриден Депозит с доходност от над 5% от началото на 2024 год.

Диана Митева се присъединява към екипа на „Аларик  Секюритис“ като стратегически съветник

Инвестицията в държавни ценни книжа вече е възможна за крайни потребители

Архив

Търсене